ACHTERGROND
Als antwoord op de groeiende vraag naar interactieve en bewerkbare ‘Google Maps Kaarten’ is FancyMap ontstaan. Een online tool om zelf een eenvoudige kaart samen te stellen, die gebruik maakt van Google Maps.

VRAAG
De transitie van papier naar digitaal is een trend die sinds de eerste computer een stijgende lijn ziet. Zo is ook het gebruik van digitale kaarten, en interactieve kaarten gegroeid ten opzichte van de papieren variant. Om deze groei te beantwoorden is FancyMap ontstaan.

OPLOSSING
De gebruiker is in staat om eenvoudige bewerkingen op de kaart los te laten. Het plaatsen van punten en afbeeldingen, veranderen van de kaartstijl, en het centreren van de kaart kan in een handomdraai een professioneel uitziende kaart gemaakt worden. Voor een klein bedrag kan de kaart afgenomen worden en is de code te downloaden, waarna deze in een website geïmplementeerd kan worden.


HOME

De eerste pagina van de website toont snelheid; symbool voor het eenvoudig en vluchtig maken van een ‘Fancymap’.

 

EDITOR

De editor is een pagina waar alle features van Fancymap samenkomen. Het plaatsen, stijlen en bewerken van iconen gebeurt hier.

 

PROFILE

In het profiel kunnen alle gemaakte of gepauzeerde kaarten worden bekeken en geexporteerd worden.

 

LOGIN / REGISTER

De login van Fancymap.com is eenvoudig en begeeft zich op de eerste pagina van de website; indicatie gevend dat men nog niet binnen is.