ACHTERGROND
WeTransfer is een Nederlandse down- en uploaddienst waarmee grote bestanden tot twintig gigabyte verstuurd kunnen worden.

VRAAG
Vier indrukwekkende slides te maken voor WeTransfer kanaal Kaarten & Atlassen / The World of Maps. Kortom, de vormgeving van het WeTransfer kanaal. Klanten en afnemers van proefbeelden staan direct in contact met de visueel sprekende beelden van WeTransfer. Zaak is om deze direct ‘lekker te maken’ met het visuele van kaarten; indruk maken.

OPLOSSING
Omdat onze identiteit toentertijd voor onze twee bedrijven moest aanspreken, is er gekozen voor een design die voor beide kanten zou werken. De lijn die is uitgezet was om een kwartet aan wereldkaarten te ontwerpen. Omdat WeTransfer vier slides beschikbaar stelt was er een mooi moment om deze alle vier tot leven te wekken. De zwarte, dominante stijl komt overeen met de huisstijl die in alle 2 de stijlen van de bedrijven is terug te vinden. Daarop zijn een viertal kleurencombinaties losgelaten die uiteindelijk ook populaire, verkochte wereldkaarten zijn geworden.


SPLASHSCREEN WETRANSFER

De vurige variant uit de 4 statische afbeeldingen. Onttrokken uit de inmiddels benoemde ‘Volcanic’ wereldkaart.

 

VIERLUIK

IN THE FLESH

De kaart dankt zijn naam aan de vuurrode kleuren, in sterk contrast met het zwart. Gekozen is voor de naam ‘Volcanic’.